Välkommen till stugan på Rörö!

(Om du vill titta närmare på bilderna så klickar du på dem och får upp en stor bild,

 Informationen på sidan sidan uppdaterad 2014-01-31)

Länk till praktiska tips för dig som ska ut till stugan

 

 

Rörö är den nordvästligaste av Göteborgs skärgårds bebodda öar. Västsidan ligger helt öppen mot havet. En stor del av ön är naturreservat vilket inbjuder till fina naturupplevelser i det varierande landskapet. Inlandsisens olika verkningar syns påtagligt var du en går.

På ön finner du fina klippor, sandstränder, naturstigar, naturängar, jättegrytor och de unika klapperstensfälten på västsidan. Det finns även möjlighet till fina bad på den kommunala badplatsen på östsidan eller nyttja de naturliga badvikarna på syd- och nordöstsidan.

För den naturintresserade är Rörö ett eldorado, från sommarens stilla kvällar till höststormarnas rytande. Vill man bada ostört så går det alltid att finna en egen vik eller klipphäll att slå sig ner på.

För en del av öns bofasta befolkning är fortfarande fisket en viktig näring. Fiskebåtar ligger då och då i hamnen som också har en familjevänlig gästhamn. Här finner du även en välsorterad ICA-affär, fiskeaffär, fiskekrog, mat-/glasskafé och populär grillplats. I hamnen finns även tappställen för kommunalt dricksvatten, duschar, toaletter och tvättmaskin/torktumlare.

Rörö´s högsta höjd är 41 m ö h och i anslutning till denna finns sällskapets stuga. I omdelbar anslutning till stugan finns ett soldäck med en underbar utsikt.
   
   

Mer information om stugan samt tips inför en vistelse där återfinns i handlingen
”Tips inför Rörö-vistelse”

Har du några frågor så får du gärna ringa stugfogden

Johan Öhlén